Nagy
Sarolta

Mozgásfejlesztés

A terápiát a megkésett, hiányos, aszimmetrikus mozgásfejlődésű babáknál alkalmazom.  

A közös munka mindig egy alapos vizsgálattal kezdődik, ahol kiderítjük, hogy milyen oka lehet a problémának. Ezek lehetnek idegrendszeri eredetűek, izomtónus béli eltérések vagy akár izomerő hiányából fakadó gyengeségek.

A terápia a csecsemő agyának, majd a mozgásszabályozó rendszerének aktiválásán alapszik. A gravitáció felhasználásával létrehozunk egy olyan helyzetet, egy ingert, amiben az összetett mozgások kiváltódnak. A mozgások kivitelezése közben, erősödik a babák izomereje és a mozgások által hatunk az idegrendszer fejlődésére. Ezeket a speciális feladatokat a terápia során a szülőknek megtanítom, így biztonsággal tudják otthon gyakorolni.

Minél hamarabb kezdjük el a tornát, annál jobb eredményt érhetünk el.

DSZIT terapeuta végzettségemből adódóan már nem tudok, csak a mozgásszervre fókuszálni. Muszáj egészben látni a gyermeket, aki egy folyton változó világban, ingerekkel körülvéve él. A tapasztalat azt mutatja, hogy nem elég csak mozgást fejleszteni. Az idegrendszer fejlődéséhez nélkülözhetetlen a taktilis (tapintásos), vestibularis (egyensúlyozó) rendszert érintő, aktiváló gyakorlatok, ingerek beépítése a mozgásterápiába.

Komplex szemlélettel hatásosabbak lehetünk a mozgásfejlesztésben. A fájdalommentes és játékos kezelések biztosítják a jó élményt és hangulatot.