Nagy
Sarolta

Szülés utáni rehabilitáció

szülés után

 

A szülés utáni rehabilitációs tornát már a gyermekágyi időszakban el lehet kezdeni. A terápia korai megkezdése fontos, hiszen segíti a szöveti gyógyulást, de a szülést követő hónapokban is érdemes időt fordítani rá, főleg akkor, ha panaszokat tapasztalunk.

Ez egy komplex terápia, mely magába foglalja a keringés javító gyakorlatokat, az izomerősítést -mely kiterjed a szülés alatt meggyengült hát-, far-, comb-, gát-, hasizmokra, a helyes testtartás megéreztetését és betanítását, így az esetleges hát- és derékfájdalom megszüntetését.

A terápia során nagy hangsúlyt fektetek a rectus diastasis, azaz az egyenes hasizmok szétválására és annak kezelésére. Ezek a speciális gyakorlatok segítenek a szétválást szűkíteni, mely komplexen, az egész törzset érintve történik.

A program segít abban, hogy a fájdalmat megszüntessük, a terhesség alatt és után fennálló panaszokat (inkontinencia, izomgyengeség, fáradékonyság, állóképesség romlás) javítsuk, így megkönnyítsük a mindennapokat és egyenes utat mutassunk a sporthoz vagy aktív életmódhoz való visszatéréshez. 

Mikor érdemes a tréninget elkezdeni?

Hüvelyi szülést követő 6.héttől, császármetszés után, gátizom problémáknál, hólyag- illetve méhsüllyedésnél, sportba való visszatérés előtt, szétnyílt hasizomnál és minden, a szülés (vagy nagy hasi műtét) következtében kialakuló probléma esetén. 

További információért látogass el a Mummy Tummy Tréning honlapjára.